כשאנשים שואלים אותי מה אני עושה הם תמיד מופתעים שבין יתר הדברים אני גם אומרת ש"אני בונה תוכן לכנסים בתחום הבריאות". אני לא יודעת למה, אבל זה תמיד מרים אצלם גבה – למרות שאני עושה את זה כבר כמעט 15 שנה.
נכון, אני עושה הרבה מאוד דברים, אבל בניית תוכן לכנסים היא אחד הדברים האהובים עליי מביניהם! היא כל כך מורכבת ומעניינת. זה נסיון יומיומי להבין איך להפוך נושאים מקצועיים לרלוונטיים, איך לגרום לאנשים מהתחום, שלפעמים נראה ששמעו כבר הכל, להתרגש מהתוכן, ובעיקר – איך ליצור את אותם רגעים קסומים שבהם כולם מבינים שהם לא לבד באתגרים שלהם.
במהלך השנים בניתי כנסים על נושאים מגוונים – מחדשנות בבריאות לב האישה, התמודדות עם 5 דורות בבריאות ומגוון נושאים שקשורים בהעצמת מטופלים, בתחום בריאות הנפש והכנס האחרון שלנו, שעסק ב״מהפיכת קהילות הבריאות״. ובכל פעם אני מגלה משהו חדש על האמנות הזו של יצירת תוכן שבאמת נוגע באנשים.
הדרך שלי לעולם בניית התוכן לכנסים התחילה, כמו הרבה דברים אחרים בחיים שלי, מכאב אישי. ככל שהתעמקתי יותר בעולם הבריאות בכלל ובעולם הבריאות הדיגיטלית בפרט, הבנתי שיש פער עצום בין מה שמעניין את אנשי המקצוע לבין התוכן שהם מקבלים בכנסים. פעמים רבות יש הצמדות לבאזז-וורדס, בלי להתעמק בנושא או לחדש משהו. פעמים אחרות הדוברים מאוד מעניינים, אבל אין סיפור אחד אחיד שמסופר לאורך הכנס, מה שגורם לבלבול רב.
למדתי שבבניית תוכן לכנסים הכל עניין של איך מבנים את הסיפור, איך בוחרים את הזווית הנכונה, ובעיקר – איך מתחברים לכאב האמיתי של הקהל.
אחד הדברים שהכי מפתיעים אנשים שעובדים איתי זה שאני תמיד מתחילה מהכאב. לא מהטכנולוגיה החדשה, לא מהחדשנות המדהימה, לא מההזדמנות העסקית. אלא מהשאלה: מה מציק לאנשים האלה, לקהל שאנחנו רוצים שיגיע לכנס, בלילות?
כשבניתי כנס על "איך מדברים בריאות בשפה המתאימה ל-5 דורות", התחלתי מהכאב שכולנו מכירים – הרגשה שאנחנו מדברים בשפות שונות עם קהלים שונים. הכאב של אנשי מקצוע שמרגישים שהמסר שלהם לא מגיע, של מטופלים שלא מבינים או לא מתחברים למידע הבריאותי, ושל כולנו שמנסים לתרגם את עצמנו בין הדורות כל יום מחדש.
כשעבדתי על כנס בתחום בריאות הנפש, לא פתחתי בנתוני הוצאות או בסטטיסטיקות על היקף הבעיה. פתחתי במה שקורה כשמישהו מחפש עזרה פסיכולוגית ונתקל בחוסר זמינות, בסטיגמה, או בחוסר הבנה של הסביבה. ומשם התרחבנו לשאלות הגדולות יותר – איך נראית פסיכיאטריה שמתחילה מקשר אנושי ולא מאבחנה, ומה קורה כשהכל משתנה סביבנו ואנחנו צריכים לחשוב מחדש על עצם ההנחות של המקצוע.
הכאב הוא המקום שבו נולד התוכן הכי חזק.
אם אתם מתכננים כנס או אירוע תוכן בתחום הבריאות, אשמח לשמוע על האתגרים שלכם. מה הנושאים שהכי מעסיקים את הקהל שלכם? איך אתם מנסים ליצור תוכן שבאמת רלוונטי?
ואם אתם מחפשים מישהי שתעזור לכם לבנות תוכן שבאמת יגרום לאנשים לחזור הביתה עם תחושה שהזמן היה שווה – בואו נדבר. יש לי הרבה סיפורים ורעיונות לחלוק.
לפני שאני כותבת מילה אחת בתוכנית, אני יוצאת לשטח וחוקרת. מדברת עם אנשים מהתחום, שואלת מה מעסיק אותם, מה הכי מתסכל אותם, על מה הם רוצים לשמוע יותר. אני גם בודקת מהם הטרנדים בעולם, אולי גם כאלה שיש רק ניצנים שלהם בארץ ויהיה מעניין לשמוע עליהם. לעתים אני מגלה שהנושא שהלקוח חשב שהוא הכי חשוב – בכלל לא מעניין את הקהל היעד.
כל כנס צריך סיפור אחד, חזק וברור. לא עשרה נושאים שונים שמחוברים בקושי. סיפור שמתחיל בבעיה שכולם מכירים, עובר דרך פתרונות או תובנות, ומסתיים במקום שבו כולם מרגישים מועצמים ומלאי השראה.
זה הכי קריטי. לא מספיק להביא את המומחים הכי מוכרים או הכי יוקרתיים. צריך להביא את האנשים שיש להם מה לומר לקהל הספציפי הזה. לעתים זה אומר לוותר על שם גדול לטובת מישהו פחות ידוע שיותר רלוונטי.
תמיד אני מכינה משהו שהקהל לא מצפה לו. משהו שיפתיע, יעורר רגש, או יגרום לאנשים לחזור הביתה עם נקודת מבט חדשה. כשעשיתי כנס על תקשורת רב-דורית סיימנו את היום עם מופע פודקאסט לייב של ״מעניין לי את הסבתא״, עם דילן ונורית גפן. זה סיכם את כל מה שדיברנו עליו מקצועית בצורה הומוריסטית וחיבר את הנקודות התיאורטיות לשטח. וגם קורע מצחוק. ואין דבר טוב יותר לסיום יום ארוך מלצחוק.
כל פעם שבחרתי נושא שהיה רלוונטי גם לחיים שלי – הכנס היה מוצלח יותר. כשאני עצמי מתמודדת עם האתגר שאני בונה סביבו תוכן, אני מבינה אותו ברמה עמוקה יותר ויכולה ליצור תוכן אותנטי יותר.
ככל שאני יותר חוששת מרעיון – כנראה שהוא יותר מעניין. החששות בדרך כלל אומרות שאני יוצאת מהקומפורט זון ומנסה משהו שטרם נעשה.
ההתלהבות האותנטית שלי מהאנשים שאני מזמינה תמיד מדבקת. כשאני באמת מתרגשת ממישהו ומהתוכן שלו – זה נשמע ומורגש בכל שיחה.
הסוד הכי גדול של בניית תוכן מוצלחת לכנס הוא פשוט להקשיב. לקהל, למרצים, לשוק, למתרחש מסביב. התוכן הכי טוב נולד מהבנה עמוקה של מה שקורה בחיים האמיתיים של האנשים.
לא בכמות המשתתפים או בציונים בטפסי המשוב. אלא ברגעים שבהם אנשים מתרגשים, פותחים שיחות חדשות, או חוזרים הביתה עם רעיונות שישנו את הדרך שבה הם עובדים.
עולם הבריאות הוא עולם מורכב, רגיש, ומלא אתגרים. אנשים שעובדים בו נושאים על הכתפיים אחריות עצומה – לטפל באנשים, לפתח פתרונות מצילי חיים, לקדם את איכות הטיפול.
כנסים בתחום הבריאות הם לא רק הזדמנות ללמוד על החדשנות האחרונה. הם מקום שבו אנשים יכולים להבין שהם לא לבד באתגרים שלהם, למצוא השראה, ולחזור לעבודה עם כלים חדשים וראייה רעננה.
זו אחריות עצומה. כשאני בונה תוכן לכנס, אני חושבת על האחות שמגיעה אחרי משמרת של 12 שעות ועדיין מקדישה יום שלם ללמוד. על הרופאה שמחפשת דרכים חדשות לתקשר עם המטופלים שלה. על הסטארטאפיסטית שרוצה להבין איך לעשות את המוצר שלה יותר נגיש.
התוכן צריך לכבד את הזמן שלהם, את הניסיון שלהם, ואת הרצון שלהם לעשות את העבודה שלהם טוב יותר.
חלק גדול מהעבודה שלי הוא גם ליצור תוכן שמסביר איך העולם הדיגיטלי משפיע על הבריאות. איך מטופלים מחפשים מידע, איך הם מתחברים זה לזה, איך הטכנולוגיה משנה את מערכות היחסים בין רופאים למטופלים.
זה תחום שכל הזמן מתפתח, ואני מוצאת את עצמי לומדת וחוקרת כל הזמן כדי להישאר רלוונטית. מקהילות מטופלים דיגיטליות ועד בינה מלאכותית ברפואה, מתופעת ד״ר גוגל ועד השפעת הרשתות החברתיות על תפיסת הבריאות.
אחרי 15 שנים של בניית תוכן, אני עדיין מתרגשת מכל כנס מחדש. כי בסופו של דבר, מה שאני באמת עושה זה לעזור לאנשים טובים לעשות את העבודה שלהם טוב יותר. וכשאני מסתכלת על העתיד של תעשיית הבריאות – עם כל האתגרים והשינויים שמחכים לנו – אני יודעת שהמקום שבו אנשים נפגשים כדי לחשוב יחד על הכיוון, זה המקום שבו נקבע העתיד. ואין תחושה יותר משמעותית מלהיות חלק מזה.
אם אתם מתכננים כנס או אירוע תוכן בתחום הבריאות, אשמח לשמוע על האתגרים שלכם. מה הנושאים שהכי מעסיקים את הקהל שלכם? איך אתם מנסים ליצור תוכן שבאמת רלוונטי?
ואם אתם מחפשים מישהי שתעזור לכם לבנות תוכן שבאמת יגרום לאנשים לחזור הביתה עם תחושה שהזמן היה שווה – בואו נדבר. יש לי הרבה סיפורים ורעיונות לחלוק.
(הבנתם? זה משחק מילים כזה של אנשי דיגיטל)